Isoleringsfirma Schrøder & Nielsen Herning logo

Hvorfor anvende Rockwool?

Bæredygtig isolering med mange muligheder

Rockwool er et helt særligt produkt, som ikke alene har utroligt mange anvendelsesmuligheder, men også er bæredygtigt. Skal man bygge konventionelt, er Rockwool det ideelle isolationsmateriale. Produktet er fermstillet af naturmateriale, men er stadig komplet uorganisk. Det betyder, at det holder tykkelsen, modsat mange andre naturmaterialer, men stadig kategoriseres som genanvendeligt byggeaffald.

 

En miljøcertificeret sværvægter

Rockwool er A/S er miljøcertificeret i samarbejde med den norske miljøcertificeringspartner EPD. Deklarationen, som er gældende for produkterne i hele Skandinavien, er lavet i henhold til ISO 14025, som er et bevis for, at Rockwools stenuldsisolering ikke indeholder miljøskadelige stoffer. Denne deklaration opnås, eftersom produktets isolationsevne blandt andet kommer fra stenfibre. Fibrene er desuden ubrandbare, hvilket betyder, at produktet også har en utroligt høj brandmodstandsevne.

 

Rockwool giver det bedste indeklima

Måden, hvorpå Rockwool isolerer på er sillestående luft i stenuldsstrukturen. Der er derfor ikke behov for, at anvende materialer, som afgiver gasser. Til gengæld, er hulrumsisoleringen utroligt holdbart, og beholder sine isolerende evner hele levetiden, hvilket betyder godt klima, så længe der er rockwool. Anvendes produktet til etageadskillelse, undgår man et betydeligt varmetab, og indeklimaet er således nemmere at kontrollere.

 

Naturligt og genanvendeligt

Rockwool er produceret på naturlige materialer og er 97% genanvendeligt. Produktet består af stenuld, som produceres ved, at man smelter sten, kalksten, recirkulerede briketter og andre råmaterialer ved omkring 1500 grader. Det giver en brandmodstand på op til 1000 grader, hvilket er uhørt for et hulrumsisoleringsmateriale. Fordi det er produceret på denne måde, og har disse egenskaber, har Rockwool opnået indeklimamærket M1 i Finland.

Hvorfor os?