Isoleringsfirma Schrøder & Nielsen Herning logo

Bæredygtig isolering

Isolér med god samvittighed

Rockwool er et meget alsidigt produkt, der både har gode isoleringsegenskaber og er miljøvenligt. Det er et uundværligt materiale i alle byggerier med fokus på bæredygtig isolering, og det er ikke et tilfælde, da det både er Svanemærket og M1 mærket.

 

En naturlig holdbarhed

Rockwool er meget holdbart, hvilket skyldes, at det blandt andet består af vulkanske sten, som er smeltet ved omkring 1500 grader. Det betyder, at stenulden holder i mange år, og beholder sine isoleringsevner hele dets levetid. Eftersom det primært består af geologisk materiale, er Rockwools produkter 97 procent recirkulerbare. Dette har blandt andet gjort, at produktet har modtaget det skandinaviske Svanemærke og det Finske M1 mærke. Således er produktet godkendt til anvendelse i Svanemærkede byggerier, og kan indgå i alle bæredygtige byggerier i Skandinavien.

Det bæredygtige isoleringsmateriale indeholder desuden ingen miljøskadelige stoffer, selvom det kan anvendes som brandhæmmer. Det kan modstå op til 1000 grader, hvilket gør det meget modstandsdygtigt i tilfælde af brand, selvom det er lavet på naturmaterialer. Hvilket EPD-miljødeklarationen ISO 14025 henviser til.

 

Håndterbart og bæredygtigt indeklima

Rockwool er et bæredygtigt isoleringsmateriale, der er nemt at håndtere. Eftersom materialet er fleksibelt, kan det nemt arrangeres i den ønskede position, hvilket gør det nemmere at skabe et tilfredsstillende indeklima. Ud over at være formbart, har Rockwool den fordel, at det bidrager til at holde fugten væk: eftersom produktet består af stenuld, og ikke indeholder nogen organiske materialer, suger det ikke fugt. Dette bidrager til et bedre indeklima, og kan i mange tilfælde være med til at forhindre skimmelsvamp.

Rockwool isolerer på den måde, at luften inden i stenulden står stille. Når luften står stille, undgår man træk af kold luft, som ofte fører fugt med sig. På den måde kan man, med Rockwool og fugtspærrer, skabe et sundere og bedre tilpasset indeklima. Desuden besidder Rockwool særlige akustiske og termiske kvaliteter, som er gode for indeklimaet. Eftersom lyd består af luft, der bliver skubbet i bølger med bestemte frekvenser, kan stenulden fungere som lydisolerende materiale. Denne egenskab har det, da luften i stenulden er stillestående, hvilket også gør Rockwool velegnet til konstruktion af akustikplader.

Læs mere om...